Onze ervaringsdeskundigen

Joke Verbeke, Feline Mersseman en Kobe Lecompte zijn de oorspronkelijke initiatiefnemers van De Laatste Druppel.

Ondertussen is het netwerk van ervaringsdeskundigen verspreid over heel Vlaanderen. 

Ervaringsdeskundigen per regio

De overtuigingen, methodes en aanpak van de verschillende deskundigen kunnen zeer verschillen van elkaar. Ze werken elk volledig onafhankelijk.

Myriam

Myriam Bruyninckx

Regio Antwerpen

Myriam Bruyninckx (°1969), maatschappelijk assistente van opleiding.
Na een bijscholing psychotherapie (Interactionele Vormgeving) richtte ik in 2013 mijn praktijk op als Ervaringsdeskundig Psychotherapeut Alcoholisme.

Tel: 0498/56.25.38

www.therapeut-alcoholisme.be 

ook online coaching mogelijk

Luc

Luc Rombaut

Regio Oost-Vlaanderen

Na een commerciële carrière in de communicatiesector, werk ik sinds meer dan 10 jaar als drugpreventiewerker en als trainer in bedrijven. Als professioneel trainer en coach leer ik mensen omgaan met stress en geef ik alcohol- en drugpreventiesesseis. Ik schrijf boeken en help iedereen die op zoek is naar meer vrijheid in zijn/haar leven. Ik werk  nauw samen met dokters en psychologen en we verwijzen regelmatig door naar elkaar.

Tel: +32 (0)486/83.06.72

www.alcoholendrugscoach.be

ook online coaching mogelijk

Michaël

Michaël Niclaus

Regio Oost-Vlaanderen

Michaël Niclaus (°1985), coach, spreker en auteur. Ik nam in 2011 de beste beslissing: stoppen met te drinken. Sindsdien help ik andere mensen om bewust te worden van alcohol via boeken & cd’s, live workshops en individuele coaching.

Tel: +32 (0)493/41.00.53

www.debestebeslissing.be

ook online coaching mogelijk

Kobe Lecompte

Kobe Lecompte

Regio Limburg/Vlaams-Brabant

Kobe Lecompte (°Brussel, 1979) is een filosoof pur sang. Eentje zonder academische opleiding weliswaar, maar wel gestuurd door de lessen en de wijsheid van het leven. Als ervaringsdeskundige in het overmatig gebruik van alcohol, als papa, als echtgenoot, als beroepsmilitair,…

Tel: +32 (0)487/85.76.80

www.kobelecompte.be

ook online coaching mogelijk

Joke Verbeke

Joke Verbeke

Regio West-Vlaanderen

Joke Verbeke is verpleegkundige aan huis en ervaringsdeskundige. Zorgen voor mensen zit in haar bloed. Zorgen moet je voelen. Want dan pas kan je op maat zorg dragen voor iedereen die er nood aan heeft. De combinatie van verpleegkundige en ervaringsdeskundige is een goede saus, omdat ze op die manier een goede inschatting kan maken van beide kanten. De kant van de zorgende en de kant van zij die nood hebben aan zorg. 

Tel: +32 (0)485/02.23.36

ook online coaching mogelijk

Wout

Wout Renders

Regio Oost-Vlaanderen

Wout Renders (°1983) is nog een jong persoon maar met toch al veel ervaring in de sociale- en hulpverleningssector.  Ervaringsdeskundige en sinds 2004 vrij van verschillende soorten illegale drugs. Sinds 2014 drink ik ook bewust geen alcohol meer. Hierdoor weet ik als geen ander hoe het voelt om afhankelijk te zijn van legale en illegale drugs, maar ook hoe je vrij en gelukkig door het leven kan gaan zonder deze middelen te gebruiken.

www.upchange.be

ook online coaching mogelijk

Tel: +32 (0)498/41.10.79

ook online coaching mogelijk

Erik

Erik Van Hoogstraten

Regio Antwerpen

Erik Van Hoogstraten is erop gericht om iedereen te helpen die problemen ervaart met het gebruik van verslavende middelen en/of die een gedragsverslaving ondergaat. Omdat de verslaving van een persoon vaak dierbaren treft, zien wij het als een familieziekte en geven we ook behandelingen voor de naasten en andere belanghebbenden. Ons doel is totale onthouding en de gedragsverandering die nodig is om levenslang nuchter te kunnen leven.

Tel: +32 (0)473/76.49.49

www.actionaddiction.be 

ook online coaching mogelijk

Jasper

Jasper Nullens

Regio Limburg

Jasper Nullens, op 18 december 2013 nam ik de beste beslissing van mijn leven. Stoppen met drinken, Eindelijk kon ik aan mezelf toegeven dat ik een probleem had. Het drong op die morgen tot me door dat ik een alcoholverslaafde was.

Al snel merkte ik op dat ik niet de enige was die met deze problematiek kampte. Ik wou niet alleen stoppen met het nuttigen van alcohol. Het liefst van al wil ik mensen inspireren en bewust laten omgaan met alcohol in het dagelijkse leven en de plaats ervan in de maatschappij.

Tel: +32 (0)471/66.45.16

www.zoishetmooigeweest.be

ook online coaching mogelijk

De laatste druppel

Sam Vos

Regio Antwerpen

Sam Vos Vanuit mijn eigen ervaring weet ik dat verslaving en het misbruiken van producten altijd leidt tot wanhoop, vereenzaming, familiale drama’s en levensbedreigende situaties. Het is enorm moeilijk om uit die destructieve cirkel te komen. Alleen lukte het me ook niet! Bijna zes jaar geleden heb ik dan toch de stap durven nemen om geholpen te worden. Vanaf dan werd het stilaan duidelijk dat ik niet alleen een opname nodig had, maar mijn hele manier van leven moest opgeven. Zonder gespecialiseerde hulp zouden de veranderingen waar ik voor koos veel moeilijker geweest zijn.

Tel: +32 (0)473/76.49.49

www.actionaddiction.be 

ook online coaching mogelijk

De laatste druppel

Helene Key

Regio Antwerpen

Helene Key, biedt u een integrale behandeling van doserings-en verslavingsproblemen zowel ambulant  als klinisch, waarbij het 12 Stappen Minnesota Model als basis van onze verslavingszorg wordt gehanteerd.

Richt zich in haar verslavingszorg op iedereen die bewust in het leven staat of wil staan.

Tel: +32 (0)3/20.20.880

www.solutions-belgium.be 

ook online coaching mogelijk

De laatste druppel

Theo Herbots

Regio Vlaams-Brabant

Worstelt u met een alcoholprobleem?

Er komt een moment dat iemand hulp nodig heeft van een gekwalificeerd deskundige om te helpen bij de uitdagingen die het leven kan bieden. Ik ben een gekwalificeerd Psychotherapeut in Tienen en omstreken en ik vind het een voorrecht om u te mogen helpen met uw proces naar genezing en zelfontdekking.

ook online coaching mogelijk

Ronny Vermeire

Ronny Vermeire

O-Vl , W-VL, Limburg

Als ervaringsdeskundige ken ik de valkuilen van een alcoholverslaving maar al te goed. Het liegen en bedriegen van jezelf en je omgeving, zelfveroordeling en herval,….Deze kennis helpt me om jou goed te begrijpen. Mijn alcoholverslaving duurde 20 jaar. Bij mij heeft mijn geloof mij uiteindelijk gered. Ieder verhaal is anders dus ik neem mijn ervaring mee zonder te spiegelen/te vergelijken. Mijn coaching is actief en vanuit begrip voor jouw persoonlijk verhaal gaan we op zoek naar alternatief gedrag. Als je in de toekomst geprikkeld wordt dat je alternatief gedrag kan inzetten dat niet schadelijk is voor jou en je omgeving. Omdat ik zelf een gepassioneerd sporter ben zet ik hoog in op sport, aangepast aan je huidige conditie.

Tel: +32 (0)473/44.52.56

www.motivatiecoach.be

ook online coaching mogelijk

Dimitri Adriaanssens

Regio Vlaams-Brabant

Adriaenssens Dimitri °12/02/1966 te Mechelen, een rasechte maneblusser. Ik werk in een biotechnisch beursgenoteerd bedrijf te Mechelen als clean room operator.
 
Van mijn 19de tot mijn 43ste was ik zwaar alcoholverslaafd  met bijna de dood als gevolg. Ik sta sinds 2009 ‘droog’, dus een kleine 12 jaar. Ik zie mezelf als ervaringsdeskundige en wens mijn steentje bij te dragen door mensen mijn verhaal en ervaring te vertellen. Ik wil mensen laten inzien dat je ook zonder alcohol positief in het leven kan staan. Ik ben bijna 30 jaar gehuwd en heb 2 volwassen kinderen.
 
Tel: +32(0)486/20.13.66

ook online coaching mogelijk

20210330_115320

Aurélie Beddegenoots

Regio Limburg

Door ervaringen en levenslessen, en als ervaringsdeskundige rond alcoholverslaving en HSP, wil ik anderen helpen om ook terug op weg te gaan naar een stabiel leven waar je je eigen valkuilen en talenten leert ontdekken.  Hiervoor heb ik gecertificeerde opleidingen gevolgd als Psychologisch consulente, master coach, en NLP (Neurolinguïstisch programmeren) Deze tools helpen mij om samen jouw pad te verkennen.

Tel: +32 (0)497/79.58.78

https://samen6.webnode.be 

ook online coaching mogelijk

Bart Leblans

Vl-Brabant, Leuven + omgeving

(°1969) heeft aanvankelijk in de muziekindustrie gewerkt en later bij Telenet op de klachtendienst. Daar is hij ook vakbondsafgevaardigde geweest. De verontwaardiging ten opzichte van onrecht en de behoefte om mensen te helpen heeft er altijd een beetje ingezeten. Hij is een levensgenieter, maar gaandeweg ontstond een heus drankprobleem. Matigen lukte niet meer. In 2014 is hij definitief gestopt met drinken. Sindsdien heeft hij zijn leven terug opgebouwd en heeft hij zich verdiept in de oorzaken van verslaving en de mogelijke remedies. Als verslavingsconsulent gebruikt hij nu deze ervaring om lotgenoten op een empathische en inzichtelijke manier te helpen.

Tel: +32 (0)465/04.45.20

www.verslavingsconsulent.be

ook online coaching mogelijk

Jimmy Van Opstal

Regio Vlaams-Brabant

Ik ben Jimmy Van Opstal en ben gedurende 30 jaar verslaafd geweest aan alcohol.Ik ben reeds augustus 2019 nuchter,na mijn diagnose van levercirrose. Bij deze ben ik door het oog van de naald gekropen en lukt het mij om volledig nuchter te blijven. Mits mijn vele opnames en ambulante hulpverlening heb ik nu een manier gevonden die werkt. Deze heeft te maken met de basis van het leven,gezegdes toepassen,PMA(het onderbewustzijn),informatie naar mensen in je omgeving,en vooral kennis van jezelf. Om dit toe te passen werk ik het liefst op de man af. Mijn gegevens: Jimmy Van Opstal

 

 
Tel: +32(0)470/68.05.59

ook online coaching mogelijk

Jou naam hier?

Regio ...

Bij De Laatste Druppel kan ook jij aanmelden als ervaringsdeskundige, stuur een mailtje naar kobe@delaatstedruppel.com en stel je kort even voor. wij beantwoorden uw bericht zo spoedig mogelijk.

Deze website maakt gebruikt van cookies, klik accepteren voor de beste surfervaring