tips voor nuchtere feestdagen

Home Forums De Laatste Druppel – Forum tips voor nuchtere feestdagen

 • Dit onderwerp is leeg.
1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Berichten
 • #1339 Reageer
  Joke
  Gast

  Tips om de feestdagen nuchter door te komen

  De feestdagen komen er weer aan, eten en drinken à volonté dus! Dit jaar zullen onze feestdagen er door corona wat anders uitzien, maar ….. We willen toch lekker eten en drinken, of niet??
  Ik wil er alleszins toch een gezellige, en lekkere periode van maken, in mijn kot. Maar hoe kan dat dan zonder mijn favoriete aperitiefje bij de hapjes en dat wijntje bij de maaltijd??
  Wel, hier zijn enkele tips zodat dat aperitiefje snel vergeten kan worden en we dat wijntje helemaal niet meer nodig hebben.

  • Bereid je avond zorgvuldig voor, dit wil zeggen de hele avond. Wat gaan we eten , en zeer belangrijk , wat gaan we drinken. En wat gaan we na dat eten doen, want vroeger dronken we rustig verder, niet?? Wel, ik heb alvast voor kerstavond mijn menu besteld bij de slager ( het wordt gourmet dit jaar , met reeds alle groentjes erbij en aardappeltjes), dan hoef ik niet veel in de keuken te staan en kan ik ook niet voor aperitieven terwijl ik aan de voorbereidingen bezig ben. Ook zal ik minder hapjes maken dan anders, zodat het apero moment niet te lang duurt, dan maak ik mezelf het wat makkelijker. Want ik begrijp als geen ander hoe moeilijk het kan zijn als je nog niet lang gestopt bent met drinken, je dan meer dan een uur moet snakken naar dat lekkere aperitiefje dat je partner of knuffelcontact , wel met verstand kan nuttigen.
  Dus zet ik enkel een beetje chips en een bordje toastjes klaar. Maar wat ga ik hier nu bij drinken??? Wel, dit jaar maak ik een lekkere limonade klaar , maar dan wat gepimpt natuurlijk ( tzijn feestdagen ,remember). Ik hou niet zo van zoet, dus kies ik voor pompelmoes limonade , met wat stukjes roze pompelmoes in , wat ijsblokjes en wat verse munt. Een tip van mij : Maak steeds limonades of andere drankjes die je aan een klein kind ook zou serveren, dus neem geen pisang 0.0 of alcoholvrije schuimwijnen ofzo, want dat zou je aan een kindje ook niet geven.

  Bijna klaar met aperitieven ?? zet alvast je frisdranken en water op tafel en moest je toch twijfelen of je niet naar dat wijntje zou grijpen, vul dan al je glas, dan kan je al drinken terwijl je wacht tot je vleesje gebakken is. ( Vroeger dronken we toch ook tijdens het wachten , niet??) .
  Wil je partner of knuffelcontact wijn drinken, dan hoef je deze niet in te schenken voor hem of haar ( wees maar egoïstisch op dit moment). Zet de fles wijn ook niet op tafel, dan hoef je er niet naar te kijken.

  Oef, de apero en de maaltijd zijn nu al voorbij en ik ben nog steeds nuchter, dus dat wil eigenlijk zeggen dat ik nog steeds mezelf ben, en niet de persoon waarin ik verander als ik gedronken heb . Ik ben eigenlijk best wel trots op mezelf…… Dat verdient een…..

  Lekkere dessert natuurlijk!!!!!

  Pas op bij het kiezen van je dessert dat het zeker en vast geen alcohol bevat ( is nog gebeurd bij mij en dan moet je dessert aan de kant laten staan).
  Bij ons wordt het een keuze dessert ( dame blanche of coupe aardbei) lekker, en bevat zeker geen alcohol, zeer belangrijk!!!

  Bij ons komt er dit jaar nog een activiteit bij om de avond leuk te maken onder ons gezin, dus gaan we spelletjes op de tv spelen met de kids.

  Dit alles gepland te hebben ,kan ik met een gerust hart kerstavond vieren.

  Deze moet je onthouden:

  1. Denk na over welke je momenten zijn dat je alcohol drinkt bij een feestelijke gelegenheid
  2. Kies vooraf wat je gaat drinken
  3. Probeer de moeilijke momenten zo kort mogelijk te houden
  4. Zorg dat je glas tijdig gevuld is, je hoeft geen dorst te hebben
  5. Kies tijdens je menu dingen die je zelf lekker vindt
  6. Wees egoïstisch, jij wil geen alcohol drinken, dus je hoeft voor een ander ook de alcohol niet te serveren.
  7. Als dit alles gelukt is, mag je dit zeker met trots luidop zeggen tegen jezelf!!!

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
Reageer op: tips voor nuchtere feestdagen
Mijn informatie:
Deze website maakt gebruikt van cookies, klik accepteren voor de beste surfervaring