Boeken & media

downloads en tips

Boeken

Kobe Lecompte

Dit vlot geschreven en geëngageerd boek legt alcoholisme op de ontleedtafel. Het is in de eerste plaats een (zelf)hulpboek over ontwenning van alcoholisme vanuit een treffende en helder verwoorde persoonlijke ervaring aangevuld met getuigenissen en interviews. Het boek is zo opgevat dat het fragmentarisch gelezen en herlezen kan worden voor wie hulp zoekt, maar net zo goed geeft het een andere, open kijk voor iedereen die zich wil verdiepen in het maatschappelijk probleem ‘alcohol’, waar we allemaal een dubieuze verhouding mee hebben.

Luc Rombout

Met dit gratis boek "Mindful stoppen met roken" leer je stoppen met roken terwijl je rookt. Met een beetje hulp van jouw privé coach lukt het vast nog gemakkelijker.

succesvol minderen of stoppen met alcohol

Michael Niclaus

Ex-alcoholist helpt je van je verslaving af

Babygehalte - Kobe LecompteKobe Lecompte

Dit verhaal gaat over een engel die op aarde komt om mensen die het leven als een groot ongeluk beschouwen, gelukkig te maken. In dit boek kan je ook heel veel informatie terugvinden over alcoholverslaving.

boek-ik-ben-het-zat

Michael Niclaus

Leef jij ook samen met iemand die drinkt?
Word je er ook gek van?  Ben je het beu?
Wil je die persoon ook helpen, maar weet je niet hoe? Ben jij het zelf ook zat?
Laat je inspireren door dit boek!

boek-de-druppel

Michael Niclaus

Mijn boek zet jou misschien aan om anders tegen alcohol aan te kijken. Het is een eerlijke, onomwonden blik op hoe het was om alcohol mijn leven te laten overheersen. Maar ook hoe ik de knop heb omgedraaid…en hoe jij het ook kan.Luc Rombout

"Een ongewoon gesprek met sla" over de fijne en minder fijne ervaringen van mijn vrienden en mezelf met cannabis en andere drugs. Meer info vind je ook op www.drugstories.be.

My name is Bill Wilson

Bill Wilson heeft alles wat een man nodig heeft om gelukkig te zijn, een goede gezondheid, een knappe vrouw en een baan met doorgroeimogelijkheden. Toch is er een leegte in zijn leven die hij tracht op te vullen met drank. Zijn situatie verergert en uiteindelijk belandt hij in het ziekenhuis waar hij tot het besef komt zwaar verslaafd te zijn. In het ziekenhuis ontmoet hij dokter Robert Smith met wie hij samen de Anonieme Alcoholisten oprichtte.

Iedereen kan puzzelen, Kobe Lecompte

Kortfilm Iedereen kan puzzelen van auteur/ervaringsdeskundige Kobe Lecompte en filmmaker Mathias Franco. Het filmpje gaat over alcoholproblematiek en over hoe bedrijven meer kunnen doen voor hun verslavend personeel. Daarnaast is het ook gericht aan psychiaters en psychologen. Kobe is er namelijk heilig van overtuigd dat een verslavingsprobleem vaak aan de basis ligt van psychische klachten.

André Hazes, bloed, zweet en tranen.

Vanaf zijn 8ste tot aan zijn dood, is Bloed Zweet &Tranen de eerste bioscoopfilm over het bewogen leven van de icoon André Hazes. We zien de drie belangrijke fases in Hazes’ leven: zijn jeugd in de jaren ‘60, de jaren ’80 en zijn doorbraak en begin ‘00 zijn laatste levensjaar. Een innemend en oprecht maar ook humoristisch verhaal over zijn leven. De film wordt geregisseerd door Diederick Koopal (De Marathon).

Flight

Piloot Whip Whitaker wordt ‘s morgens vroeg wakker in een hotelkamer na een wilde nacht met stewardess Katerina ‘Trina’ Marquez. Hij heeft veel gedronken en weinig geslapen, maar na een lijn cocaïne voelt hij zich weer helemaal capabel om een passagiersvliegtuig te besturen. Even later stijgt hij op en loodst hij het toestel door een zwaar onweer tot boven de wolken, waar het rustig is. Whitaker geeft daarop de controle over aan zijn copiloot Ken Evans en gaat een dutje doen…

Rocketman

Reginald Dwight is een talentvolle zanger en pianist. Onder de artiestennaam Elton John groeit hij uit tot een flamboyante wereldster. Ondanks zijn succes en faam worstelt hij ook met depressies, druggebruik en het aanvaarden van zijn seksuele geaardheid.

Deze website maakt gebruikt van cookies, klik accepteren voor de beste surfervaring